EXCELENTNÝ KONIEC SEZÓNY 2018/2019

Post date: Mar 31, 2019 10:37:22 AM

EXTRALIGISTI ZASLÚŽENE VYBOJOVALI 

PRVOLIGISTI POSTÚPILI DO EXTRALIGY MUŽOV

Marián Kapusta a Milan Mariak hrajú 1. ligu  nepretržite od sezóny 2006/2007. Až v 13 sezóne sa dočkali vytúženého postupu. Štyri krát boli na druhom mieste a štyrikrát na treťom mieste

BRONZOVÉ MEDAILY

Náš klub bude mať v extralige dvojnásobné zastúpenie. V piatok sme oslavovali bronzové medaily v extralige a v sobotu sme sa  nečakane tešili z postupu béčka do najvyššej súťaže. Muži MSK Čadca majú za sebou výnimočnú sezónu. V rozhovore pre MY Kysuce to potvrdil predseda aj hráč MSK Čadca.

V piatok ste zavŕšili cestu za bronzovými kovmi v extralige, v sobotu ste s béčkom senzačne postúpili do najvyššej súťaže. Aké sú vaše pocity krátko po tomto dvojito úspechu ?

Skvelé. Lepší záver sezóny sme si ani nemohli priať. Nemám slov, môžem len poďakovať všetkým, ktorí sa na úspechu podieľali. To čo sme dosiahli, nemá na Slovensku obdobu. Dva tímy v najvyššej súťaži, postavené len a len na vlastných odchovancoch, to je naozaj senzácia. Zároveň som veľmi rád, že počas play - off si do hľadiska našli cestu aj diváci a pomohli nám na ceste za týmto úspechom. aj chalanom sa určite hralo lepšie, keď mali niekoho za sebou. sme naozaj radi za každého diváka, ktorý nás prišiel podporiť.

Kebyže vám niekto pred sezónou povie, že to takto dopadne, asi by ste len krútili hlavami ?

Práveže nie. Keď sme ako výbor klubu plánovali ciele na súťažný ročník 2018/2019, hovorilo sa o medaile áčka v extralige a postupe béčka z prvej ligy. Chalani z áčka síce hovorili skromne, že ich hlavný cieľ je prvá šestka, ale o tom. že majú kvalitu na medailu, snáď nepochyboval nikto. Situáciu však komplikoval najmä fakt, že kvalitatívne sme mali k dispozícii reálne len šiestich hráčov, nakoľko Peter Krkoška, ktorý je v základe súpisky extraligového družstva, je dlhodobo zranený. Jeden z hráčov nášho béčka tak musel hrať pravidelne aj extraligu. Aj vzhľadom na kvalitu a potenciál to padlo na Samuela Cypricha. Keďže veľa zápasov sa hralo v rovnakom termíne, do hry zaskakoval aj môj syn Martin, ktorý má taktiež podiel na našom postupe. V skratke, tým, že sme sa rozhodli zabojovať na oboch frontoch, riskovali sme, že nemusí vyjsť ani jeden z nich.

Ako to myslite ?  Pokračuj v čítaní